Ο κρυμμενος θησαυρος της χωρας μας…

        Φέτος στο πρώτο τρίμηνο στα πλαίσια υλοποίησης της επιμόρφωσης «β΄επιπέδου για την αξιοποίηση και την εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη», εφαρμόστηκε στην πέμπτη τάξη στο Ε1 τμήμα, το εκπαιδευτικό σενάριο » Ο κρυμμένος θησαυρός της χώρας μας…».

   Το σενάριο υποστήριξε τη μαθησιακή διαδικασία με την παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ χρησιμοποιώντας λογισμικά γενικής χρήσης, λογισμικά γνωστικών αντικειμένων και λογισμικά διαδικτύου.

         Παράλληλα το σενάριο ήταν απόλυτα συμβατό με το σχολικό Α.Π.Σ., αφού ο κεντρικός  άξονας του σεναρίου, αφορούσε τη γνωστική περιοχή της Γεωγραφίας, ενώ επεκτεινόταν και στην απόκτηση μαθηματικών γνώσεων και ικανοτήτων, στην άσκηση της μεθοδικής σκέψης, στις λογικές διεργασίες και στην καλλιέργεια της μαθηματικής γλώσσας ως μέσου επικοινωνίας (π.χ. υπολογισμός χιλιομετρικών αποστάσεων).

       Ταυτόχρονα το σενάριο επεκτάθηκε  και σε θέματα τοπικής ιστορίας , με τα παιδιά να μαθαίνουν περισσότερες πληροφορίες για τους αρχαιολογικούς τόπους της περιοχής τους. Τέλος στα πλαίσια του σεναρίου τα παιδιά ασκήθηκαν στο γλωσσικό μάθημα, αφού οι ομάδες των παιδιών δημιούργησαν περιληπτικά κείμενα.

Τα φύλλα εργασίας των παιδιών παρατίθενται εδώ:

Μερικές από τις απαντήσεις των παιδιών επισυνάπτονται στο πιο κάτω shlide share :

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχολιάστε